• / EP-Val

Ett EU som släpper in eller ett som släpper ut?

Den 26e maj är det val till europaparlamentet. Ett stort ödesval där din röst gör stor skillnad. Många unga väljer att inte rösta i Europaparlamentsvalet trots att det är er framtid parlamentet avgör. Låt inte Bengt 69 avgöra vilken värld du ska växa upp i.

Vill du ha ett EU som släpper in människor eller ett som släpper utt koldioxid? Med en röst på Centerpartiet och kan du välja både medmänsklighet och hjälpa till att rädda miljön. Vi tror på ett system där alla hjälps åt och välkomnar människor som tvingas fly från krig och misär.

CUF är gröna liberaler. Vi vill att alla människor är fria att göra vad de vill i sina liv så länge de inte skadar någon anna. Oavsett om det gäller din chans att åka och plugga i Paris, jobba i Amsterdam eller bara åka på semester till Barcelona. Vi tror på lösningar som gör att du kan utforska världen utan att smutsa ner miljön. Vi vill se ett EU som släpper in utan att släppa ut!

EPkandidater CUF

Mer Ungdomshångel mindre regelkrångel!

Tack vare EU är det i dag lätt för dig att åka och plugga en termin i Köpenhamn, jobba en skidsäsong i Sankt Anton eller bara åka på semester till Amsterdam. Saker som du i dag tar för givet finns det människor som vill begränsa. Med fler gränskontroller och starkare nationalstater blir det svårare för människor att röra sig och mötas öäver nationsgränser. Det här vill vi stoppa!

Erasmusprogrammet är det EUinitiativ som gör att du kan åka och plugga utomlands. För att få chansen att lära dig nya språk, ha den där sommarromansen eller träffa vänner för livet. Visste du att det till och med finns ca en miljon erasmusbebisar som kommit till på grund av att människor har kunnat mötas över nationsgränserna? Visst är det fantastiskt! Vi vill att det regelkrångel som fortfarande finns för dig ska minska. Vi vill se mer ungdomshångel och mindre regelkrångel!

Ett EU hand i hand eller land mot land?

Den Europeiska Unionen skapades för att bringa fred, frihet och frihandel. Allt detta har EU levt upp till. Vi vill fördjupa samarbetet och skapa en union där länder samarbetar mot krig, förtryck och främlingsfientlighet.

EU ska vara en union som hanterar de stora gränsöverskridande frågorna. Klimatkrisen, den gränsöverskridande brottsligheten och mänskliga rättigheter är just sådana frågor. Huruvida du får snusa eller inte är ionte en sån fråga. Vi vill se rätt makt på rätt plats. Vi vill förjdupa samarbetet inom de stora frågorna och knyta länderna starkare till varandra inte drive dem längre isär. VI vill se ett EU som går hand i hand inte ett med land mot land!

Våra Kandidater

Ett val har precis avslutats och ett nytt tar vid. Den 26:e maj 2019 går valet till Europaparlamentet av stapeln. Ett ödesval där ditt val pvåerkar framtiden på riktigt. Med högerpopulister, antifeminister och raisster på framfart runtom i EU är din röst viktigare än någonsin. Vill du ha ett medmänskligt EU, som tar tag i de stora frågorna som rör alla och ser till att på allvar tackla klimatkrisen?

Då ska du rösta på Centerpartiet och någon av CUF:s kandidater!

Andra unga kandidater:
- Emanuel Örtengren
- Eric Lundvall
- Lovisa Kronsporre
- Patrik Davidsson
- Simon Fredriksson

Se alla Centerpartiets kandidater här!

Var med och rädda världen!

Vill du också vara med och rädda världen? Att ta tag i stora klimatfrågor eller små som berör dig i din vardag? Vill du träffa nya vänner för livet, få chansen att åka runt i Sverige och Europa och utvecklas och knyta kontakter? Vill du få möjligheter för resten av livet? Gå med i Sveriges enda gröna liberala ungdomsförbund!

Relaterade blogginlägg