#10 Eric Luth

Personbild

Mail: eric.luth(at)centerpartiet.se
Mobil: 070 113 80 08

Hej på er!

Nu har medlemsomröstningen dragit igång till Centerpartiets lista till EP-valet, och jag har bestämt mig för att kandidera!

2017 åkte jag och ett gäng CUF:are till Paris för att kampanja för Emmanuel Macron i det franska presidentvalet. Det kändes oerhört viktigt att vara på plats och försvara friheten, öppenheten och det europeiska samarbetet mot nationalister och populister.

Samma allvar som jag kände när jag kampanjade för Macron känner jag nu. EP-valet i vår kommer bli ett viktigt värderingsval: mellan nationalister, populister och extremister som blickar bakåt, och oss liberaler, som tror på europeiskt samarbete och som blickar framåt.

Jag vet vart jag vill, och kommer jag göra allt vad jag kan för att liberalismen ska gå segrande ur kampen för att kunna föra Europa framåt. Därför hoppas jag på ditt stöd i medlemsomröstningen!

Jag håller precis på att avsluta min magisterexamen med inriktning på europeisk litteratur. Jag har tidigare varit praktikant i Europaparlamentet, arbetat för NGOs i Bryssel med EU-frågor, och var dessutom utrikespolitisk talesperson och vice förbundsordförande för CUF fram till 2017! Nu vill jag använda mina erfarenheter och idéer till att göra skillnad på riktigt.

Detta vill jag driva:

- Nytt liberalt ledarskap
Det behövs ett nytt, liberalt ledarskap för Europa. För att bland annat kunna lösa klimatutmaningen, migrationskrisen och motverka terrorhot måste vi samarbeta – och ha mandat att genomföra lösningar. Dessa utmaningar känner inga landsgränser.

- Ett friare Europa
Vi måste försvara och stå upp för friheten i EU. Ingen annanstans i världen har individen så stor lagstadgad frihet, men inre gränser i Schengenområdet, illiberala stats- och regeringschefer och nationalistiska vindar utmanar den frihet vi länge tagit för given. Samtidigt måste friheten också innebära frihet från politik. Vi måste kämpa för att göra EU till ett decentralistiskt projekt, där makten som ligger i EU är stark men där individen bestämmer det mesta själv, eller möjligtvis i kommunen.

- För en stark gemenskap
Slutligen handlar det om att vinna värderingskampen. Europa delar historia, kultur – och framtid. Låt oss använda det. Alltfler svenskar identifierar sig som européer, men samtidigt studerar allt färre svenska ungdomar i andra EU-länder, för att ta ett exempel. Vi måste göra det lättare att studera och arbeta i andra EU-länder. Modernisera Erasmusprogrammet. Stärka den gemensamma europeiska arbetsmarknaden. Stötta utvecklingen av en europeisk kultur. Med en stark, öppen och tolerant europeisk gemenskap garanterar vi att Europa präglas av frihet även imorgon.

Jag hoppas på ditt förtroende och din röst i medlemsomröstningen 🙂

Hör av dig om du har frågor. Du kan följa fler av mina idéer på min hemsida: https://ericluth.se/

Videohälsning från Eric!

 

Personbild