#6 Louise Grabo

Personbild

Mail: louise.grabo(at)centerpartiet.se
Telefon: 072 387 80 40

LOUISE GRABO #6 PÅ CENTERPARTIETS LISTA TILL EUROPAPARLAMENTET

Visionen om ett grönt hållbart Europa
”A Sustainable Green Europe” heter det tionde målet av de europeiska ungdomsmålen som formades på European Youth Conference i Bulgarien i våras där jag deltog. Ett av målen som nu kommer att genomsyra hela Europeiska unionen för många år framöver.

Ett hållbart grönt Europa beskriver mycket min vision av det europeiska samarbetet.
Ett EU som håller ihop, som tar ansvar för vår tids stora utmaningar och som ger förutsättningarna för att Sverige och Europa går före ur ett internationellt perspektiv.

Visionen om det gröna hållbara Europa stämmer väl överens med Centerpartiets syn på EU. EU ska inte göra allt hela tiden men de ska göra mer för de problemen som vi måste lösa tillsammans. Miljö- och klimat, migration och säkerhetspolitik bör prioriteras och länder som bryter mot mänskliga rättigheter bör hårt ifrågasättas.

Vad jag vill göra i Europaparlamentet:

- Ungdomsfokus
Jag vill ha ett tydligt ungdomsfokus och följa upp det arbetet som jag gjort som Sveriges ungas representant till EU. Att implementeringen av ungdomsstrategin blir bra och att vi skapar ett EU där alla unga är inkluderade i samhället. Jag vill strida för att utöka Erasmusprogrammet så att fler kan studera i ett annat EU-land.

- Medmänsklighet och mänskliga rättigheter
Yttrandefrihet och pressfrihet är kanske saker vi tar för givet i Sverige men vilket tyvärr inte är vardagen ens i alla EU-länder. När mänskliga rättigheter kränks måste EU få utrymmet att reagera på allvar. EU behöver få till ett nytt ramverk för migrationspolitiken som bygger på att alla tar ansvar och att få stopp på de fruktansvärda resorna över medelhavet.

Om mig:

Jag är 25 år gammal tjej från Skaraborgsslätten som arbetar som generalsekreterare för Swedish FinTech Association.

Stora delen av min övriga tid går till mina ideella uppdrag. I centerrörelsen är jag första vice ordförande för CUF och kommunfullmäktigeledamot i Vara kommun. Jag har även äran det senaste året att vara Sveriges ungas representant till EU genom Structured Dialog under EU-kommissionen.

Videohälsning från Louise!

 

Personbild